![Steamed Scallops with Sweet Pea Purée Steamed Scallops with Sweet Pea Purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1dfea518-22ac-49c3-a07a-c87c676d8ba2/Derivates/cd5050fe-ea55-431b-8f67-1d9c12a3a247.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 jumbo sea scallops, cleaned, patted dry
- 1 tsp fine sea salt, divided
- 1 tsp ground black pepper, divided
- 1 garlic clove
- 3 sprigs parsley, leaves and tender stems
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 lemon, thinly peeled (no pith)
- 2 oz lemon juice
- 10 oz sweet peas, thawed if frozen
- 2 oz olive oil
- 3 oz heavy whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1339.7 kJ / 320.2 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 890.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagus and Ham Rotelle
40 min
Cod with Citrus Butter
50 Min
Halibut and Potatoes with Tomato Sauce
50 Min
Salmon Fillets with Orange Glaze, Buckwheat Risotto and Steamed Asparagus
40 min
Purple Cauliflower Soup
25 Min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 Min
Coconut Sautéed Shrimp
35 min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 Min
Lemon Caper Asparagus
25 Min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 Min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min