Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz leeks, white part only, cut into pieces
- ¾ tsp salt, divided
- 6 oz sweet potatoes, peeled, cut into pieces (approx. 1 sm.)
- ½ vanilla bean
- 8 oz water
- 1 tsp vegetable stock paste
- 1 tsp apple cider vinegar
- ½ tsp ground ginger
- 1 pinch ground white pepper, to taste
- 2 tbsp olive oil
- 6 jumbo sea scallops, cleaned, patted dry with paper towels
- ½ tsp ground black pepper
- 3 oz whole milk
- baby arugula, to garnish
- 8 blackberries, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1h
Sous-vide Herbed Turkey with Roasted Red Pepper Sauce
5sa
Biltmore Veal Fricassee
1h 20min
Portuguese Fish and Potato Stew
45 dk
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 min
Gazpacho
1j 15 menit
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40 min
Halibut with Apricot Chutney
30 min
Baked Spinach and Eggs
35 min
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25 min
Ratatouille with Pecorino
1sa 5 dk
Asparagus with Cashew Cream
20 min