Baby Peas and Pancetta Risotto

Baby Peas and Pancetta Risotto

4.7 48 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (1 in.)
    3 oz
  • shallots halved
    2 oz
  • olive oil plus extra to fry
    2 oz
  • frozen baby peas defrosted, divided
    7 oz
    7 oz frozen peas, defrosted, divided
  • dry white wine
    2 oz
  • arborio rice
    7 oz
  • chicken stock paste
    2 tsp
  • water
    16 oz
  • pancetta diced (¼ in.)
    5 ½ oz
    5 ½ oz ham, diced (¼ in.)
  • cream
    1 oz
    1 oz unsalted butter
  • ground black pepper to taste, plus extra to season
    ¼ tsp
  • fresh mint leaves chopped
    5 - 10
  • salt to season, to taste
    ⅛ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 625.4 kcal / 2616.8 kJ
Białko 19.1 g
Tłuszcz 36.8 g
Węglowodany 50.9 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 651.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...