![Rajas and Cheese Tamales with Salsa Verde Rajas and Cheese Tamales with Salsa Verde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8fa90c14f276c5453c016cf1eb07b106/Derivates/cbcbf65a3148d7875956e81ac0cfd37820978568.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prepping Husks and Filling
- 10 - 15 dried corn husks (see Tip)
- cold water, to rinse
- boiling water, to soak
- 3 poblano chilies
- vegetable oil, to coat
- 10 oz Oaxaca cheese
Salsa Verde
- 13 oz green tomatillos, husks removed, quartered
- 4 oz white onion, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 serrano chili, stem removed
- ½ oz fresh cilantro, leaves only
- 5 fresh epazote leaves
- ¾ tsp salt
- 1 canned chipotle chili
Masa
- 3 oz vegetable shortening, in pieces
- 14 oz masa harina
- 1 ¾ tsp salt
- 1 ½ tsp baking powder
- 17 - 22 oz water, divided
Tamales
- 60 oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 3343.9 kJ / 799.2 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 128.9 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 978.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo Pibil
1 godz. 30 min
Golden Lassi Smoothie (Matthew Kenney)
10 Min
Shrimp Aguachile
15 min
Texas Caviar
15 min
Tamales Verdes
2 godz. 55 min
Cochinita Pibil
4小时
Pozole Verde
2 Std.
Cochinita Pibil
4小时
Conchas
3h 15min
Gorditas de Chicharrón
1h 40min
Tinga de Pollo (TM6)
40 min
Pozole Rojo
2 godz. 5 min