Urządzenia i Akcesoria
Chicken Mole Verde
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
-
pepitas unsalted3 ½ oz
-
unsalted dry-roasted peanuts2 oz
-
romaine lettuce cut into pieces3 oz
-
fresh spinach leaves5 oz
-
green onion green part only1
-
fresh cilantro leaves only3 sprigs
-
fresh parsley, leaves only2 sprigs
-
serrano chili destemmed, deseeded1
-
salt to taste1 ½ tbsp
-
ground cumin1 pinch
-
garlic cloves2
-
yellow onion cut into pieces3 ½ oz
-
green tomatillos cut in halves14 oz
-
vegetable oil1 oz
-
water14 oz
-
chicken legs, skinless8
-
cooked rice to serve (see Tip)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1678.1 mg
Białko
70.2 g
Kalorie
2251.8 kJ /
538.2 kcal
Tłuszcz
23.8 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cancun Mexico
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Cuban-Spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Jersey Beef
30 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40 min
Maple Glazed Chicken with Acorn Squash and Rice
1 godz. 10 min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1 godz.
Biltmore Chicken Posole
1 godz. 30 min
Chicken and Avocado Arepas
1 godz.
Turkey Taco Meat Filling
35 min
Tinga de Pollo
40 min
Mediterranean Chicken
35 min
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4 godz. 20 min