![Chicken Mole Verde Chicken Mole Verde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bf9338a72036e211d1f9a724402655d1/Derivates/e4ad1490b651beb26c05c5ac02ac64ba07cbf580.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ oz pepitas, unsalted
- 2 oz unsalted dry-roasted peanuts
- 3 oz romaine lettuce, cut into pieces
- 5 oz fresh spinach leaves
- 1 green onion, green part only
- 3 sprigs fresh cilantro, leaves only
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 serrano chili, destemmed, deseeded
- 1 ½ tbsp salt, to taste
- 1 pinch ground cumin
- 2 garlic cloves
- 3 ½ oz yellow onion, cut into pieces
- 14 oz green tomatillos, cut in halves
- 1 oz vegetable oil
- 14 oz water
- 8 chicken legs, skinless
- cooked rice, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2251.8 kJ / 538.2 kcal
- Białko
- 70.2 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1678.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo Pibil
1ч. 30 мин.
Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)
35 min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1 godz.
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 мин.
Kale Caesar Salad with Parmesan Bread Crumbs
25min
Tortilla Soup
25min
Slow Cooked White Chicken Chili
2ч. 10 мин.
Shrimp Orzo with Peas
30 min
Artichoke Alfredo Sauce
45 min
Meat Sauce
1ч. 45 мин.
Cilantro Lime Jasmine Rice
35 min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min