Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ oz pepitas, unsalted
- 2 oz unsalted dry-roasted peanuts
- 3 oz romaine lettuce, cut into pieces
- 5 oz fresh spinach leaves
- 1 green onion, green part only
- 3 sprigs fresh cilantro, leaves only
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 serrano chili, destemmed, deseeded
- 1 ½ tbsp salt, to taste
- 1 pinch ground cumin
- 2 garlic cloves
- 3 ½ oz yellow onion, cut into pieces
- 14 oz green tomatillos, cut in halves
- 1 oz vegetable oil
- 14 oz water
- 8 chicken legs, skinless
- cooked rice, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2251.8 kJ / 538.2 kcal
- Białko
- 70.2 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1678.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50 min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1h
Tortilla Soup
25 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 min
Tuna Avocado Bowl
50 min
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4 Std. 20 Min
Pollo Pibil
1h 30min
Tinga de Pollo (TM6)
40 min
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45 min
Chicken and Avocado Arepas
1h
Baja-Style Fish Tacos
30 min