Urządzenia i Akcesoria
Chicken Mole Verde
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
-
pepitas unsalted3 ½ oz
-
unsalted dry-roasted peanuts2 oz
-
romaine lettuce cut into pieces3 oz
-
fresh spinach leaves5 oz
-
green onion green part only1
-
fresh cilantro leaves only3 sprigs
-
fresh parsley, leaves only2 sprigs
-
serrano chili destemmed, deseeded1
-
salt to taste1 ½ tbsp
-
ground cumin1 pinch
-
garlic cloves2
-
yellow onion cut into pieces3 ½ oz
-
green tomatillos cut in halves14 oz
-
vegetable oil1 oz
-
water14 oz
-
chicken legs, skinless8
-
cooked rice to serve (see Tip)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1678.1 mg
Białko
70.2 g
Kalorie
2251.8 kJ /
538.2 kcal
Tłuszcz
23.8 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cancun Mexico
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4 godz. 20 min
Yucatan Style Sopa de Lima
40 min
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 min
Fish Carnitas
20 min
Tinga de Pollo
40 min
Carnitas
50 min
Chicken Enchiladas
40 min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Turkey Taco Bowl
1 godz.
Turkey Taco Meat Filling
35 min
Tortilla Soup
25 min
Slow Cooked White Chicken Chili
2 godz. 10 min