Zwiebel-Roggen-Brot

Zwiebel-Roggen-Brot

3.5 92 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
20 Scheiben

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    300 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Salz
    2 ¼ TL
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Roggen
    300 g
  • Weizenmehl Type 1050
    300 g
  • Kümmel (opcjonalnie)
    1 EL
  • Sauerteig (Vollkorn- oder Natursauerteig)
    50 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Honig
    1 TL
  • Wasser
    450 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 537 kJ / 128 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...