Urządzenia i Akcesoria
Zwiebel-Roggen-Brot
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
20 Scheiben
Składniki
-
Zwiebeln halbiert300 g
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten30 g
-
Salz2 ¼ TL
-
Majoran, getrocknet1 TL
-
Roggen300 g
-
Weizenmehl Type 1050300 g
-
Kümmel (opcjonalnie)1 EL
-
Sauerteig (Vollkorn- oder Natursauerteig)50 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Honig1 TL
-
Wasser450 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
537 kJ /
128 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
3.2 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backt mehr Brot!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bierbrot
2 godz.
Bierbrot
2 godz.
Dunkles Landbrot
3 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel
5 godz. 45 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Sesambrot
2 godz.
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min