Quiche al mascarpone e pomodori

Quiche al mascarpone e pomodori

4.6 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

Pasta frolla
  • farina + q.b. per infarinare
    150 g
  • di burro freddo e a pezzi + q.b. per imburrare
    70 g
  • di acqua
    50 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Farcitura
  • di speck tirolese a fette
    50 g
    50 g di prosciutto di montagna affumicato, a fette
  • di pomodori ciliegino tagliati a metà
    400 g
  • cipolla rossa tagliata a metà
    1
  • di mascarpone
    250 g
  • di latte
    50 g
  • uova
    3
  • di maizena
    20 g
  • di sale
    ¾ di cucchiaino
  • di pepe
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 317 kcal / 1328 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...