Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 900 g di controfiletto di manzo (1 pezzo, spessore minimo 3 cm)
- 1 - 2 cucchiaini di sale a piacere
- 1 - 2 cucchiaini di pepe nero macinato fresco a piacere
- di olio di oliva per il rivestimento
Mojo Verde
- 6 spicchi di aglio
- 1 mazzetto di coriandolo fresco, foglie e steli, a pezzi (3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, foglie e steli, in pezzi (3 cm)
- 1 cucchiaio di origano, secco
- 90 g di olio di oliva
- 30 g di aceto di vino rosso
- 150 - 200 g di peperone verde, a pezzi grossolani, a piacere
- ½ cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di timo secco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato fresco
Roast beef e patate novelle
- 500 g di acqua
- 800 g di patate novelle
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2886 kJ / 689 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 2695 mg
Alternatywne przepisy
Ossibuchi ai funghi
3 godz. 30 min
Barrette di frutta a guscio
Brak ocen
Gelato veloce alla frutta
10min
Coulis di frutta
10min
Lecca-lecca
40 Min
Polenta
1h
Pasta con ajvar e porro
30 Min
Spiedini di tacchino
1h
Gelato al caramello
9h
Glassa al burro
10min
Insalata di carote con salsa allo yogurt
Brak ocen
Polenta con ragù di funghi
45 Min