Torta al cioccolato e caffè

Torta al cioccolato e caffè

3.0 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 pezzi

Składniki

Pan di Spagna al cioccolato
  • uova
    6
  • di zucchero
    180 g
  • di farina
    220 g
  • di cacao in polvere + q.b. per decorare
    50 g
  • di lievito in polvere
    ¾ di cucchiaino
  • di sale
    1 pizzico
Crema al caffè
  • di gelatina
    7 fogli
  • di panna intera, fredda
    600 g
  • di zucchero
    50 g
  • di zucchero vanigliato fatto in casa
    10 g
    ½ bustina di zucchero vanigliato
  • uovo
    1
  • di acqua
    20 g
  • di caffè solubile
    2 cucchiai
  • di crema di whisky (es. Baileys)
    40 g
  • di cioccolato al caffè (opcjonalnie) per decorare

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 281 kcal / 1174 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...