Torta al cioccolato e caffè

Torta al cioccolato e caffè

3.0 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 pezzi

Składniki

Pan di Spagna al cioccolato
  • 6 uova
  • 180 g di zucchero
  • 220 g di farina
  • 50 g di cacao in polvere + q.b. per decorare
  • ¾ di cucchiaino di lievito in polvere
  • 1 pizzico di sale
Crema al caffè
  • 7 fogli di gelatina
  • 600 g di panna intera, fredda
  • 50 g di zucchero
  • 10 g di zucchero vanigliato fatto in casa
    ½ bustina di zucchero vanigliato
  • 1 uovo
  • 20 g di acqua
  • 2 cucchiai di caffè solubile
  • 40 g di crema di whisky (es. Baileys)
  • di cioccolato al caffè (opcjonalnie) per decorare

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 281 kcal / 1174 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...