Tortino leggero al cioccolato

Tortino leggero al cioccolato

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 porzioni

Składniki

La ganache al cioccolato al latte
  • 2 fogli di gelatina (1,9 g/foglio) e un recipiente d'acqua fredda
  • 75 g di panna con il 35% di grassi
  • 130 g di cioccolato al latte a pezzi
  • 50 g di zucchero
Il tortino
  • 4 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 90 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 40 g di cioccolato al latte senza zucchero, a pezzi
  • 20 g di burro
  • 500 g di acqua
La decorazione
  • riccioli di cioccolato al latte o di cioccolato bianco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 121 kcal / 507 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...