Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g d'eau
-
1
c. à café de levure sèche (4 g)
lub 10 g de levure fraîche (4 g) - 30 g de sucre de canne complet
- 30 g de beurre, et un peu pour le moule
- 500 g farine
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 375 kJ / 90 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2 Std. 25 Min
Pain de mie
3 Std.
Barres aux baies
1 Std.
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Petits pains au lait
2 Std. 5 Min
Pain d'épeautre et de blé
12h
Pain toast
16hod.
Beurre
40min
Crème glacée au chocolat
12h
Pain paysan
3 Std.
Tresse bernoise
1h 45min