Spinat-Tomaten-Pfannkuchen vom Blech

Spinat-Tomaten-Pfannkuchen vom Blech

4.2 185 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    200 g
  • Milch
    200 g
  • Mineralwasser mit Kohlensäure
    100 g
  • Mehl
    230 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Eier
    5
  • Salz
    ½ TL
  • Blattspinat, TK aufgetaut, abgetropft, grob geschnitten
    300 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    200 g
  • Pizzagewürz
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 25 g
Kalorie 2297 kJ / 549 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...