
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Gouda in Stücken
- 200 g Milch
- 100 g Mineralwasser mit Kohlensäure
- 230 g Mehl
- ½ TL Backpulver
- 5 Eier
- ½ TL Salz
- 300 g Blattspinat, TK aufgetaut, abgetropft, grob geschnitten
- 200 g Cherry-Tomaten halbiert
- 1 EL Pizzagewürz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 549 kcal / 2297 kJ
- Białko
- 25 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 58 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprika-Feta-Tarte
1 godz.
Spinatcrumble mit Käsestreuseln
1 godz.
Pizza mit Rote Bete
1 godz. 30 min
Spinatpfannkuchen vom Blech
35 min
Erbsenquiche
1 godz.
Sonnenweizen-Spinat-Auflauf
1 godz.
Gemüsekuchen
1 godz. 10 min
Spaghettitorte
45 min
Gemüse-Reis-Auflauf
1 godz. 20 min
Gemüsepuffer vom Backblech
40 min
Zucchini-Paprika-Pfannkuchen vom Blech
1 godz. 10 min
Kartoffelgratin ruck-zuck
45 min