Urządzenia i Akcesoria
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
700 g wody
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
120 g kapusty włoskiej bez twardych części, pokrojonej na ok. 2,5 cm kawałki
-
40 g marchewki pokrojonej w słupki (0,5 x 2 cm)
-
70 g cukinii pokrojonej w ok. 1,5 cm kostkę
-
35 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
10 g masła
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
500 g omułków, mrożonych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych500 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekanej
-
1 szczypta szafranu, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
2 łyżeczki mąki pszennej
-
2 opakowania ciasta francuskiego (o wym. 40 x 23 cm)
-
1 białko roztrzepane, do posmarowania ciasta
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.9 g
Kalorie
1029 kJ /
245 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Anchoiada
10 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 godz. 10 min
Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym
1 godz. 15 min
Dressing z kozim serem
10 min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Burgery z łososia
50 min
Zielony rosół kolagenowy
7 godz. 15 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min