Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Zucker
- 20 g Instant-Kaffeepulver (4 geh. EL)
- 300 g Vollmilch
- 6 Eigelb
- 3 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Kakaopulver zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2199 kJ / 525 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Himbeer-Rotwein-Slush
8 Std. 20 Min
Amaretto-Eisparfait
8 godz. 15 min
Cantuccini-Kirsch-Triffle
1 Std. 50 Min
Schokoladen Affogato
10min
Birne-Helene-Eis mit Mandelstiften
12h
Zitronensoufflé
45 Min
Café Latte-Tiramisu mit Pistazienkrokant
1 Std. 30 Min
Walnusssoufflé
1h 15min
Beerenmousse
5 Std.
Caipirinha-Creme
3 Std. 30 Min
Quark-Mousse mit Vanille-Erdbeeren
1 Std. 30 Min
Cassata-Creme
20 Min