Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 140 g Lindenhonig und etwas mehr zum Beträufeln
- 500 g Quark, 20% Fett
- ¼ TL Orangenschale, unbehandelt, dünn abgerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Exoten-Grütze mit Vanille-Crème fraîche
1 Std. 5 Min
Limetten-Ingwer-Mousse
8 Std. 20 Min
Erdbeercurd
30 Min
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2 godz. 25 min
Gratinierte Kirschen
30 Min
Panna Cotta al caffè
5 godz.
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4 Std. 40 Min
Weiße Schoko-Grießflammeri
4 Std. 45 Min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3h
Geeiste Zimt-Mousse
5 godz.
Karamellpudding
3h
Mandarinen-Trifle
2h 30 min