Urządzenia i Akcesoria
Honigmousse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 Portionen
Składniki
-
Gelatine8 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Lindenhonig und etwas mehr zum Beträufeln140 g
-
Quark, 20% Fett500 g
-
Orangenschale unbehandelt, dünn abgerieben¼ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1214 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2018
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnencreme
3 godz. 30 min
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2 godz. 25 min
Orangentrüffel
3 godz.
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4 godz. 40 min
Gebrannte Eierlikörcreme
1 godz. 15 min
Safranmousse
2 godz. 15 min
Limettencreme
45 min
Bananen-Schoko-Cheesecakes im Glas
3 godz. 30 min
Joghurtmousse Vanille
2 godz. 30 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1 godz. 15 min
Biskuitdessert Zuppa inglese
2 godz. 30 min