Fleisch im gerösteten Reismantel (粉蒸肉)

Fleisch im gerösteten Reismantel (粉蒸肉)

2.4 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Langkornreis
    150 g
  • Sternanis
    2
  • Szechuan-Pfeffer, ganz (siehe Tipp)
    1 TL
  • Zimtstange
    1
  • rote Chilischoten, getrocknet
    4
  • Schweinebauch, ohne Schwarte in Scheiben (1 cm)
    400 g
  • Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
    1 EL
  • helle Sojasauce (siehe Tipp)
    1 TL
  • dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
    1 TL
  • süße Bohnenpaste (siehe Tipp)
    30 g
  • scharfe Bohnenpaste (siehe Tipp)
    1 TL
  • Wasser
    1200 g
  • Langkornreis mit langer Garzeit
    200 g
  • Frühlingszwiebel in dünnen Ringen, zum Bestreuen
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 24 g
Kalorie 2534 kJ / 606 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...