Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Houskové knedlíky
- 2 suché housky, částečně z celozrnné mouky, z předešlého dne (130 gramů), na plátky (1 cm)
- 1 svazek čerstvé petržele, bez stonků
- 1 cibule, napůl
- 10 gramů oleje
- 60 gramů polotučného mléka, 1,5 % tuku
- 1 vejce
- ¼ čajové lžičky soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
Pórkovo-houbové ragú
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule, napůl
- 10 gramů oleje
- 500 gramů vody
-
½
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
lub ½ kostky zeleninového bujónu - 200 gramů čerstvých hub, napůl, velké na čtvrtky
- 200 gramů pórku, na kolečka (1 cm)
- 100 gramů mléka
- 2 vrchovaté čajové lžičky škrobu (10 gramů)
- ¾ čajové lžičky soli
- 3 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
- 3 špetky mletého černého pepře
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1785 kJ / 426 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 11.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dýňové knedlíky v ubrousku s houbovo špenátovou smetanovou omáčkou
45 Min
Tuřínová polévka se sýrovými knedlíčky
50 min
Kvašáková polévka se zakysanou smetanou
30 min
Rybí karbanátky s quinoou
1h 15min
Polévka z bílých fazolí
35 min
Pizza s rajčaty, červenou paprikou, špenátem a vejci
1h 45 min
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40 min
Krémová polenta s pórkem
1h 5min
Jemná sýrová pomazánka s lískovými ořechy
15 min
Kuře se smetanovo-zeleninovou omáčkou
50 min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30 min
Žampiónová omáčka s Nivou
20 min