Rote-Bete-Kichererbsen-Salat

Rote-Bete-Kichererbsen-Salat

4.4 791 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Rote Bete vakuumiert, in Stücken
    400 g
  • Äpfel, säuerlich in Stücken
    100 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Honig nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Kichererbsen (400 g), abgetropft
    1 Dose
  • Ziegenfrischkäse
    150 g
    150 g Schafskäse, in kleinen Würfeln (ca. 1 cm)
  • Sesam zum Bestreuen
    Kürbiskerne, zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 397 kcal / 1663 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...