Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 400 g Rote Bete, vakuumiert, in Stücken
- 100 g Äpfel, säuerlich, in Stücken
- 50 g Olivenöl
- 10 g Zitronensaft
- 1 - 2 TL Honig, nach Geschmack
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 Dose Kichererbsen (400 g), abgetropft
-
150
g Ziegenfrischkäse
lub 150 g Schafskäse, in kleinen Würfeln (ca. 1 cm) -
Sesam zum Bestreuen
lub Kürbiskerne zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1663 kJ / 397 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1h
Blumenkohl-"Taboulé"
10min
Rotkohl-Mango-Salat mit Koriander und Erdnüssen
10min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40min
Blumenkohl-Zucchini-Salat
15 min
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10min
Fenchel-Apfel-Salat
10min
Rotkohl-Bulgur-Salat
35 min
Fenchel-Orangen-Salat
10min
Rote-Bete-Salat mit Halloumi
15 min
Rote-Bete-Apfel-Salat
15 min