Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 1000 g pato cortado em pedaços pequenos
- 200 g bacon cortado em pedaços
- 1 folha de louro
- 250 g chouriço cortado em rodelas
- 1 pitada de sal
- 250 g cenoura cortada em palitos
- 350 g couve-lombarda cortada em pedaços
- 250 g cebola
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 400 g arroz agulha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 1143 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 107 g
Alternatywne przepisy
Cantaril com tomate e arroz de cenoura
50 min
Pastéis de peixe com arroz de cenoura e coentros
1u. 30min
Arroz de polvo com amêijoas
3h 20 min
Frango na púcara
50 min
Bacalhau gratinado com couve
1h 35min
Coelho à transmontana
7 Std. 30 Min
Bacalhau na broa
1h
Arroz de pato árabe
1u. 30min
Arroz de pato com cogumelos e bacon
1u. 30min
Bacalhau à Gomes Sá
1u. 30min
Arroz de pato
1h 5min
Bacalhau à Zé do Pipo
1h