Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 manojos de remolacha cruda (los tallos y las hojas)
- 300 g de agua
- 50 g de leche
- 2 huevos
- 130 g de harina integral
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- ½ cucharadita de sal
- ½ cucharadita de canela molida (opcjonalnie)
- ½ cucharadita de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 2 cucharaditas de azúcar
- 400 - 500 g de aceite (para freír)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 339 kJ / 81 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 10.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Malfatti de espinacas con setas
40 min
Tarta salada de calabaza y espinacas
1j 20 menit
Empanada integral de brócoli, kale y queso
1 Std. 15 Min
Gnocchis a la romana
45 Min
Frittata de brócoli con hierbas aromáticas
30 min
Hamburguesa de remolacha con cebolla caramelizada
2h 45 min
Tarta integral de cebollas
1h 10 min
Buñuelos de acelga
45 Min
Escabeche de berenjenas con mejillones
25 Std. 50 Min
Dulce de batata
45 Min
Empanadillas de maíz (empanadas de humita)
2j 30 menit
Chipa
30 min