Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 100 g de queso manchego
- 50 g de queso parmesano
- 1 diente de ajo
- 5 g de perejil fresco
- 640 g de carne molida de res
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de ajo en polvo
- 1 cdita de paprika
- 1 pizca de chile chipolte, seco, molido (opcjonalnie)
- 1 pizca de comino en polvo
- 1 huevo
Caldillo cremoso
- 500 g de jitomate
- 210 g de puré de jitomate, condimentado
- 30 g de cebolla
- 130 g de agua
- ½ cdita de sal fina
- 100 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1361 kJ / 324 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1h 20 min
Pacholas
35min
Crepas de pollo en salsa de chile poblano
55min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Pollo con crema de chipotle adobado
40min
Pechugas a la reina
35min
Envueltos de pollo en salsa de espinaca
1h
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Pastel azteca
1h
Pastel de carne
40min
Tortitas de pollo en salsa verde
1h
Entomatado de cerdo
1h