Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de aceite de oliva
- 1 cubito de concentrado de caldo de pollo
- 1 pizca de ajo en polvo
- 1 cdita de orégano seco
-
100
g de chorizo, en cubos
lub 100 g de tocino, en cubos - 80 g de champiñones enlatados, drenados y cortados en rebanadas (opcjonalnie)
- 30 g de puré de jitomate
- ½ cdita de sal fina
- 600 g de agua
- 300 g de pasta seca, tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1255.3 kJ / 300 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 437.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de fideos
35 dk
Albóndigas con jitomate al chipotle
1sa
Ensalada fresca de verduras
10 Min
Espagueti con aceite de oliva, ajo y perejil
30 Min
Albóndigas en salsa de jitomate
45 dk
Arroz blanco con verduras
40 dk
Salpicón de res
40 dk
Spaguetti carbonara
40 dk
Fideo seco en salsa de chiles
35 dk
Fideos con chorizo
30 Min
Fetuccini a la crema
30 Min
Salsa verde
10 Min