Gestoomde aubergine-ricottalasagne

Gestoomde aubergine-ricottalasagne

4.6 26 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
3 porties

Składniki

  • Parmezaanse kaas in stukken
    50 g
  • verse peterselie alleen de blaadjes
    5 - 10 g
  • vers gemalen peper
    1 - 2 snuifjes
  • water
    1100 g
  • zout
    2 tl
  • gedroogde lasagnevellen
    160 g
  • aubergines in kleine blokjes (ong. 1 cm)
    300 g
  • teentje knoflook
    1
  • uien in stukken
    50 g
  • wortelen in stukken
    50 g
  • selderstengel in stukken
    30 g
  • extra vergine olijfolie
    30 g
  • tomatenblokjes uit blik
    500 g
  • ricotta uitgelekt
    250 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 24 g
Kalorie 2352 kJ / 561 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...