Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 100 g Crème double (ca. 48 % Fett)
- 40 g Zuckerrohrsirup, hell
- 20 g Butter
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2177 kJ / 520 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dunkle Schokoladensauce
15min
Karamellcreme (Flan)
5h 30 min
Honigmousse
3 Std. 45 Min
Polenta-Flammeri mit Beeren
9 Std.
Karamellsauce
8 Std.
Schokosauce für jeden Tag
20 Min
Milchreis-Eis mit Mandellikör und Erdbeeren
7h 45min
Karamelleis
9 Std.
Basis-Schoko-Sauce
10min
Crème brûlée
6 Std.
Griechischer Joghurt mit Walnuss-Honig-Guss
14 Std.
Mousse au chocolat mit Banane
3 Std. 25 Min