Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Dose Safranfäden (0,1 g)
- 160 g Zucker
- 3 Streifen Orangenschale, unbehandelt (à 1 x 5 cm), dünn abgeschält
- 5 g Orangenlikör (z.B. Grand Marnier oder Cointreau)
- 400 g Milch
- 300 g Sahne
- 6 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 972 kJ / 234 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Vanilleeis
12 Std.
Blutorangen Granita mit Campari
13h
Kaffee-Granité
8h 10min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2h 20min
Haselnuss-Käsekuchen mit Orangen
1 godz. 30 min
Mandeleis
5 Std. 20 Min
Aprikosen-Eis
12h 20min
Vanille-Avocado-Softeis
12 Std.
Sahneeis
10 godz. 20 min
Avocado-Zitronen-Creme
20min
Basilikumeis
10h 30 min
Blaubeer-Eis-Schaum
10min