Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di burro morbido a pezzi
-
150
g di semolino di grano
lub 150 g di farina tipo 00 - 5 uova
- 10 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1200 g di brodo di carne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1552 kJ / 370.7 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Sód
- 1232.8 mg
Alternatywne przepisy
Gnocco al forno con i ciccioli
4 godz. 50 min
Fiordilatte bolognese
9 Std. 30 Min
Passatelli
45min
Torta di tagliolini
4h
Cappelletti reggiani
2h
Fiadoni
1 Std.
Gnocco emiliano
4 godz. 50 min
Passatelli in brodo di cappone
4h 20min
Bicchierini di mascarpone e cioccolato
50 Min
Ciambella romagnola
1 Std.
Zuppa inglese
6h
Tigelle
3 Std. 50 Min