Urządzenia i Akcesoria
B'soffene Kapuziner
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Stück
Składniki
-
Nüsse, ganz, gemischt70 g
-
Semmelbrösel etwas mehr zum Ausstreuen100 g
-
Kakao1 ½ EL
-
Schlagobers250 g
-
Eier5
-
Zucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Butter zum Einfettenetwas
-
250 g MostWeißwein250 g
-
Wasser150 g
-
Rum90 g
-
Zimtstange1
-
Zitronenschale, gerieben und Zitronenschalenzesten zum Dekorieren1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
12 g
Kalorie
2330 kJ /
556 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Servus
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Topfencreme mit Beerenspiegel
4h 45 phút
Nussstrudel
2h 30 phút
Somloer Nockerl
9h
Kardinalschnitten
3h
Mostschober
2h
Kirschenstrudel
1h 45 phút
Ehenbichler Festtagskuchen (Nussschnitten)
4h 30 phút
Grammelstrudel
1h 45 phút
Zwetschkenfleck
1h 30 phút
Topfenstrudel
2h 10 phút
Apfelschlangerl
2h
Burgenländerkipferl
1h 25 phút