![Grammelstrudel Grammelstrudel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CC6199E6-2BE1-4C71-98B5-2F7F93658BB5/Derivates/C7C3CC1D-6E68-4851-9616-9DF81F2EF9A6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Zucker
- 200 g Grammeln
- 400 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 125 g Sauerrahm
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 - 2 TL Zitronenschale, gerieben, nach Geschmack
- 2 Eier
- 220 g Powidl
- 2 EL Milch zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Grammelknödel
1 godz. 30 min
Topfengolatschen
50 min
B'soffene Kapuziner
1 godz.
Apfelschlangerl
2 Std.
Waldviertler Mohnzelten
1 godz. 30 min
Topfenmäuse
1 godz.
Mostschober
2 Std.
Mohn-Joghurt-Kuchen
2h 20 min
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Kardinalschnitten
3h