Urządzenia i Akcesoria
Grammelstrudel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Portionen
Składniki
-
Zucker170 g
-
Grammeln200 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche400 g
-
Sauerrahm125 g
-
Backpulver1 TL
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
Zitronenschale, gerieben nach Geschmack1 - 2 TL
-
Eier2
-
Powidl220 g
-
Milch zum Bestreichen2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1565 kJ /
374 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 h 15 min
B'soffene Kapuziner
1 h
Topfenmäuse
1 h
Grammelknödel
1 h 30 min
Milchrahmstrudel
1 h 55 min
Waldviertler Mohnzelten
1 h 30 min
Ölkuchen mit Marillen
1 h
Gebackene Leberknödel
2 h
Apfelschlangerl
2 h
Nussstrudel
2 h 30 min
Polsterzipfl
2 h 10 min
Burgenländerkipferl
1 h 25 min