Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Zucker
- 200 g Grammeln
- 400 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 125 g Sauerrahm
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 - 2 TL Zitronenschale, gerieben, nach Geschmack
- 2 Eier
- 220 g Powidl
- 2 EL Milch zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Topfenmäuse
1 Std.
Mostschober
2 godz.
Milchrahmstrudel
1h 55 min
Polsterzipfl
2u. 10min
Zwetschkenfleck
1 Std. 30 Min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Apfelschlangerl
2 godz.
Burgenländerkipferl
1h 25 min
Grammelknödel
1 Std. 30 Min
Cremeschnitten
4h
Waldviertler Mohnzelten
1 Std. 30 Min
Schnelle Biskuitroulade
30min