Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Kohlrabi (à ca. 400 g im Ganzen, ohne Blätter)
- 70 g Schalotten, halbiert
- 100 g Weißwein
- 300 g Wasser
- 150 g Schlagobers
- 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- ½ - ¾ TL Salz
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 4 Saiblingsfilets, mit Haut, in 2 cm Stücken
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Dille, frisch, etwas mehr zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1153 kJ / 275 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schinkenrollen mit französischem Salat
1h 40min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40min
Kohlsprossen-Maroni-Gemüse
20min
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1h 15min
Menü: Petersiliencremesuppe, Gemüse-Lachs-Päckchen & Crème Brûlée
55min
Salzburgerbraten
2h 40min
Eierschwammerlstrudel mit Paprikadip
3h 20min
Parmesanschüsserl mit Räucherforelle und Vogelmiere
25min
Traunseer Räucherfischmus
3h 30min
Kohlrabi Kartoffel Ragout mit RUPP Camembert
35min
Rinderfilet à la Esterhazy
50min
Rindsrouladen mit Käse-Speck-Fülle
1h 40min