
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Kohlrabi (à ca. 400 g im Ganzen, ohne Blätter)
- 70 g Schalotten halbiert
- 100 g Weißwein
- 300 g Wasser
- 150 g Schlagobers
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ½ - ¾ TL Salz
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 4 Saiblingsfilets, mit Haut in 2 cm Stücken
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Dille, frisch etwas mehr zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 275 kcal / 1153 kJ
- Białko
- 23 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 7 g
- Błonnik
- 2 g