Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 380 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 700 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 25 g d'huile d'olive
La garniture
- 220 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 150 g de ricotta
- 2 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 - 40 g de miel d'acacia
- 300 g de fromage de chèvre en bûche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3271 kJ / 777 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 87.8 g
- Tłuszcz
- 34.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza au saumon
1h 15min
Pizza quatre fromages
1h 40min
Flammekueche
1h 25min
Pizza jambon-champignons
1h 35 min
Pizza tomate et roquette
1h
Pizza quatre fromages
1u. 45min
Tarte aux tomates de couleur et roquefort
45min
Pizza aux poires et chèvre frais
1j 50 menit
Tartelette au chèvre et aux oignons
50min
Pizza au fromage et aux lardons
1hod. 30min
Tartines gratinées de feta à la tomate
1h
Pizza Diavola
1h 40min