Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1700 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 400 g de chou-fleur, détaillé en bouquets
- 500 g de pâtes sèches, type penne,
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 100 g de lait
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de persil frais, haché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1714 kJ / 404 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15 Min
Gratin de coquillettes au poireau
45min
Riz express aux légumes
25min
Nids de spaghetti
1h
Gratin de pâtes au fromage
50min
Patoto petits pois jambon
30min
Poulet-champignons (nouvelle recette)
30min
Fettucines aux carottes et crème au brie
30min
Macaroni aux 5 légumes colorés
40min
Gratin de salsifis, béchamel au poireaux
1 Std. 30 Min
Nouilles sauce verte et rose
20min
Risotto aux petits pois-carotte
45min