Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brandteig
- 250 g Wasser
- 130 g Butter, in Stücken
- 2 Prisen Salz
- 3 TL Zucker
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 5 Eier (Größe M)
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Sauerrahm
- 20 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker
-
10
Marillen, eingemacht, halbiert, gut abgetropft
lub 10 Pfirsiche, aus der Dose, halbiert, gut abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1485 kJ / 354 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Überbackene Speckknödel
1 godz. 30 min
Pizzakipferl
40 min
Pizzasonne
1h 55min
Palatschinkenröllchen mit zwei Füllungen
9 Std.
Erdäpfelgratin "Bauerngarten"
1 Std. 20 Min
Haselnussbusserl
9 godz. 30 min
Schwarzes Osterschaf
2h 15min
Gefleckte Biskuitschnitten mit Pfirsichcreme
4 Std. 30 Min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Spitzbuben mit Eierlikör
10hod. 40min
Eierlikörtraum
2h
Bananenschnitten
3h