![Zillertaler Rahmstangerl Zillertaler Rahmstangerl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/19a3fddd-d444-4a69-9db0-2405ae1cd8f7/Derivates/88ac29fc-c4e5-440e-86bf-953920468d9e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g Weizenmehl, universal
- 230 g Butter kalt, in kleinen Stücken
- 130 g Sauerrahm
- 1 Prise Salz
- ½ TL Zitronenschale, gerieben
- 100 - 120 g Kristallzucker für die Arbeitsplatte
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 122 kJ / 29 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Waldviertler Mohnschnitten
2 godz.
Linzerkipferl
1h 50min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 godz.
Kürbis-Walnuss-Blondie
1 godz. 30 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Eisweintascherl
1sa 20 dk
Topfenmäuse
1 Std.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Polsterzipfl
2h 10min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1ωρ. 10 λεπτ.
Ölkuchen mit Marillen
1 Std.
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 godz. 30 min