Urządzenia i Akcesoria
Zillertaler Rahmstangerl
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
120 Stück
Składniki
-
Weizenmehl, universal340 g
-
Butter kalt, in kleinen Stücken230 g
-
Sauerrahm130 g
-
Salz1 Prise
-
Zitronenschale, gerieben½ TL
-
Kristallzucker für die Arbeitsplatte100 - 120 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
0.3 g
Kalorie
122 kJ /
29 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles in Butter - Tirol
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Sonntagsgugelhupf
1 godz. 5 min
Topfengolatschen
50 min
Kartoffel-Käse-Roulade mit RUPP Feinster Streich Emmentaler
6 godz.
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 godz. 5 min
Erdäpfelgratin "Bauerngarten"
1 godz. 20 min
Topfenmäuse
1 godz.
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Fastenbeugerl
1 godz. 30 min
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Waldviertler Mohnzelten
1 godz. 30 min
Rumschnitten
50 min
Schinken-Käse-Kipferl
1 godz.