Urządzenia i Akcesoria
Zillertaler Rahmstangerl
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
120 Stück
Składniki
-
Weizenmehl, universal340 g
-
Butter kalt, in kleinen Stücken230 g
-
Sauerrahm130 g
-
Salz1 Prise
-
Zitronenschale, gerieben½ TL
-
Kristallzucker für die Arbeitsplatte100 - 120 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
0.3 g
Kalorie
122 kJ /
29 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles in Butter - Tirol
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Gerührter Germgugelhupf
2h
Almkaffee
25min
Rock me Amadeus
2h 40min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Sellerie-Semmelknödel mit RUPP Enzian
55min
Knödelgugelhupf mit Schinken, Tomaten und Oliven
55min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h
Eisweintascherl
1h 20min
Dukatenbuchteln mit Kanarimilch
1h 50min
Lustenauer Käsdönnala
2h 30min
Hausfreunde
50min
Schinken-Käse-Kipferl
1h