Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g frische Bärlauchblätter, trocken geschleudert, grob gehackt
- 50 g Pinienkerne
- 100 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 200 g Olivenöl
- 10 g Salz
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 544 kJ / 130 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Gnocchi
1 Std. 15 Min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Ribisel-Apfelessig
4h 20min
Frühlingsaufstrich
20min
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2h 30min
Feigensenf
55 min
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1 godz. 5 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Bärlauch-Chnöpfli
1 godz.
Bärlauchsalz
27 Std. 25 Min
Knoblauchgrundstock
1 godz.
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min