![Bärlauchpesto Bärlauchpesto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9FBB83AE-1A2C-4C0F-A975-9684569CF3BD/Derivates/492736E7-F758-4982-B85C-6AB7153C8337.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g frische Bärlauchblätter, trocken geschleudert, grob gehackt
- 50 g Pinienkerne
- 100 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 200 g Olivenöl
- 10 g Salz
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 544 kJ / 130 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Italienische Tomatensauce
2 Std. 5 Min
Feigensenf
55 min
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2h 30 min
Bärlauch-Gnocchi
1h 15 min
Marillennektar
2h
Bärlauchsalz
27h 25min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5 min
Zwetschkenröster
1h 30 min
Frühlingsaufstrich
20min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Ribiselgelee
55 min
Zitronenmelissesirup
5 Std. 10 Min