Urządzenia i Akcesoria
Mango Chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1000 g
Składniki
-
2 tsp black peppercorns, plus 1 tsp finely grated lemon zestSichuan peppercorns1 Tbsp
-
garlic cloves2
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
onions quartered80 g
-
water20 g
-
raw cane sugar250 g
-
mangoes flesh only, cut in pieces700 g
-
raisins100 g
-
vinegar120 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 20 g
Sód
48.5 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
146.6 kJ /
35 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
6 godz. 30 min
Crab Tart
2 godz. 30 min
Chilli and apple jelly
4 godz. 15 min
Vadouvan spiced mini rolls
2 godz. 30 min
Mango Chutney
50 min
Sriracha Sauce
72 godz. 20 min
Mango chutney
1 godz. 20 min
Tikka Paste
1 godz.
Mixed Fruit Compôte with Goat's Cheese and Granola on Toast
50 min
Triple-chocolate Christmas Pud
860 godz. 30 min
Tomato and Chilli Jam
1 godz. 15 min
Chocolate Orange Steamed Pudding
3 godz.