Mango Chutney

Mango Chutney

4.9 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1000 g

Składniki

  • Sichuan peppercorns
    1 Tbsp
    2 tsp black peppercorns, plus 1 tsp finely grated lemon zest
  • garlic cloves
    2
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    10 g
  • onions quartered
    80 g
  • water
    20 g
  • raw cane sugar
    250 g
  • mangoes flesh only, cut in pieces
    700 g
  • raisins
    100 g
  • vinegar
    120 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 20 g

Kalorie 35 kcal / 146.6 kJ
Białko 0.2 g
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 8.9 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 48.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...