Urządzenia i Akcesoria
Sweet Potato Gnocchi - Gnocchi di patate dolci
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 portions
Składniki
Gnocchi
-
vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)100 g
-
sweet potatoes peeled, sliced (3 cm)450 g
-
water plus extra for cooking gnocchi1000 g
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
garlic powder½ tsp
-
fine sea salt1 tsp
Gorgonzola Sauce
-
plain flour20 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
unsalted butter20 g
-
milk300 g
-
Gorgonzola piccante, cut in pieces100 g
-
fresh chives finely chopped2 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
16.2 g
Kalorie
1808 kJ /
430 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach and Ricotta Ravioli
1 godz. 30 min
Spinach and Carrot Muffins
1 godz.
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 godz. 35 min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Spicy Cornbread Gratin
Brak ocen
Sicilian Caponata
30 min
Polenta Cake
1 godz.
Gnocchi with Taleggio Cheese
1 godz. 40 min
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1 godz. 5 min
Pancakes with Spinach, Bacon and Ricotta
1 godz. 45 min
Leek Quiche
1 godz. 20 min