![Sweet Potato Gnocchi - Gnocchi di patate dolci Sweet Potato Gnocchi - Gnocchi di patate dolci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/215109AB-780D-489A-B023-C1C91C5B852E/Derivates/dd579ee0-317f-4d87-ab57-94a1c5c69305.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
-
100
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 450 g sweet potatoes, peeled, sliced (3 cm)
- 1000 g water, plus extra for cooking gnocchi
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp garlic powder
- 1 tsp fine sea salt
Gorgonzola Sauce
- 20 g plain flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 20 g unsalted butter
- 300 g milk
- 100 g Gorgonzola piccante, cut in pieces
- 2 Tbsp fresh chives, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1808 kJ / 430 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
Alternatywne przepisy
Spinach and Broccoli Terrine
4klst 40 min
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55 Min
Polenta with Prawns, Chorizo and Spinach
25 dk
Barbecue Beanburger Sliders
1h 50min
Pea Quiche
1 Std.
Cauliflower and Black Bean Balls
1hod. 10min
Gnocchi with Taleggio Cheese
1 Std. 40 Min
Zucchini tortillas with falafel
25 Std. 30 Min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 Std.
Polenta with Ratatouille
1小时 20 分钟
Pancakes with Spinach, Bacon and Ricotta
1sa 45 dk
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
30 Min