Chocolate Bean Cake with Coconut Butter Cream Frosting

Chocolate Bean Cake with Coconut Butter Cream Frosting

4.7 66 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 slices

Składniki

Chocolate Bean Cake
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    120 g
  • tinned kidney beans lightly rinsed and drained
    400 g
  • water
    1 Tbsp
    1 Tbsp strong brewed coffee
  • medium eggs
    5
  • vanilla bean paste
    1 Tbsp
  • coconut sugar
    180 g
  • cocoa powder, unsweetened
    70 g
  • baking powder
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
Coconut Butter Cream Frosting
  • coconut sugar
    200 g
  • full cream milk
    20 g
  • unsalted butter soft
    80 g
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • cocoa powder, unsweetened
    1 ½ Tbsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 322 kcal / 1356 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...