Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fairy Cakes
- 250 g golden caster sugar
- 250 g unsalted butter, soft
- 250 g self-raising flour
- 60 g milk
- 4 medium eggs
- 2 tsp natural vanilla extract
Buttercream Icing
- 360 g unsalted butter, soft
- 720 g icing sugar
- 60 g milk
- 4 tsp natural vanilla extract
- food colouring pastes, as desired
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1657.5 kJ / 396.1 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 143.8 mg
Alternatywne przepisy
Butterfly Cakes
1 Std.
Irish Soda Bread
45min
White Bread
3 Std.
Quick Yoghurt Flatbreads with Smoked Salmon and Cream Cheese
25 Min
Creamy Pea Soup
40min
Pizza Dough
1 Std.
Breadcrumbs
5 Min
Crêpes Suzette
35min
Classic Flapjack
55 min
Garlic and Chilli Mayonnaise
5 Min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min
Yorkshire Pudding
1 Std.