Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 150 g tomatoes, fresh or tinned
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 - 100 g white wine, to taste
- 350 g courgettes, cut in cubes
- 200 g carrots, cut in slices
- 200 g mushrooms, cut in slices
- 400 g firm tofu, cut in cubes
- 1 ½ tsp dried basil
- 1 tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 756 kJ / 181 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
1h 20 min
Chickpea soup with spinach
40 min
Tofu stew
30 min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15 min
Tofu Balls
35 min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 min
Chinese Style Stir-Fried Vegetables
30 min
Vegetable Stroganoff
30 min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35 min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Aubergine and Tomato Pasta
45 min