Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 85 g olive oil
-
½
tsp ground cayenne pepper, adjust to taste
lub ½ tsp dried chilli flakes, adjust to taste - 1000 g fresh mussels, in the shell
- 200 g tinned chopped tomatoes or fresh
- 100 g dry white wine
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1076 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Mussels in spicy tomato sauce
45 min
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45 min
Cod with citrus butter
50 min
Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables
45 min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1h 15 min
Potato Cakes
45 min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15 min
Thai Mussels
25 min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 min
Steamed Salmon Parcels
55 min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min