Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g walnut oil or other nut oil
- 1 piece orange peel (1 cm x 3 cm)
- 130 g orange juice, freshly squeezed
- 30 g shallots, halved
- 20 g hot mustard
- ½ tsp curry powder
- ½ tsp salt
- 20 g fruit vinegar (e.g. apple, peach)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1957.9 kJ / 468 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 50.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 347.4 mg
Alternatywne przepisy
Aubergine and Almond Dip
20min
Potted Eggs with Spinach and Bacon
30min
Cava Cocktail Surprise
4h 10min
Green Smoothie
10min
Berry mousse
4h 50 min
Cream cheese spread with radishes
5min
Mayonnaise
5min
Apples with Cider Sabayon Sauce
40min
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
25min
Orange curry dressing
10min
Coffee Semifreddo
6h 30min
Pea and Mint Soup (TM5)
20min