Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 220 g sugar
- 1 Tbsp cornflour
- 4 egg whites, from large eggs
- 1 pinch salt
- 1 tsp lemon juice
Topping
- 350 g peaches, stoned and cut in slices (1 cm)
- 20 g honey
- 150 g water
- 50 g moscatel wine
- 400 g whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1287 kJ / 308 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Sticky Toffee Puddings
1h
Meringue Ghosts
12h 25min
Amaretti Crème Brulée
4 Std. 30 Min
Shortcrust pastry
5 min
Sponge Cake
1 godz. 50 min
Profiteroles
2h 15min
Béchamel Sauce
15 min
Sticky Toffee Puddings
1h
Custard
15 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4h 40 min
Crème caramel
2 godz. 45 min
Victoria Sponge
1h 10 min