蒸全麦面包

蒸全麦面包

4.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 片

Składniki

  • 黄油 撒粉用
    1 汤匙
  • 粗粒小麦粉(任何麦类) 撒粉用
    2 汤匙
    2 汤匙 亚麻籽, ,撒粉用
  • 斯佩耳特小麦(spelt)
    250 克
    250 克 小麦
  • 1250 克
  • 甜菜糖蜜 (opcjonalnie)
    10 克
    10 克 蜂蜜
  • 新鲜酵母 拨碎
    20 克
    2 茶匙 干酵母粉, (8克)
  • 高筋面粉 多备一些作手粉
    50 克
  • 白葡萄酒醋
    10 克
  • 1 茶匙
  • 葵花籽
    100 克
    60 - 80 克 综合种籽, ,如:南瓜籽或亚麻子

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 片(蛋糕)

Białko 4 g
Kalorie 409 kJ / 98 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...