Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 500 g mleka
- 30 g masła
- 30 g mąki pszennej
- 2 - 5 kropli sosu Worcestershire (opcjonalnie)
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 833 kJ / 199 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos salvitxada
1 Std. 25 Min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 Std. 5 Min
Sos z czerwonego wina
40min
Remoulade
10min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Sos serowy roquefort
20min
Sos curry
30min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25min
Dip serowy
10min
Sos z sera cheddar
20min
Sos beszamelowy
15min
Makaron z sosem z trzech serów
15min