Sos serowy Mornay

Sos serowy Mornay

3.7 60 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 500 g mleka
  • 30 g masła
  • 30 g mąki pszennej
  • 2 - 5 kropli sosu Worcestershire (opcjonalnie)
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 199 kcal / 833 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...