Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1000 g mleka
- 80 g mąki pszennej
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 582.6 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 157.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos soubise
30 min
Sos maltański
10 Min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15 min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1h 30 min
Szybki sos beszamelowy
10 Min
Sos pieczeniowy
55 min
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Sos pomidorowy Aurora
20min
Sos koperkowy
15 min
Sos pieczarkowy
40 min
Marchewka na ciepło
35 min
Sos czosnkowy
5 Min