Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g herbatników
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 700 g plastrów ananasa (z 2 puszek), pokrojonych na kawałki, odsączonych, syrop zachować, plus 2 plastry do dekoracji
- 60 - 80 g cukru
-
140
g galaretki ananasowej, w proszku, słodzonej (2 opakowania)
lub 140 g galaretki cytrynowej, w proszku, słodzonej (2 opakowania) - 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- wiórki kokosowe, ilość do posypania ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1455.2 kJ / 347.6 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 Std. 30 Min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 Std. 20 Min
Limonkowe ciasto na zimno
2j 50 menit
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25 min
Sernik makowy z jabłkami
7 Std. 40 Min
Czekoladowy sernik japoński
3 Std. 30 Min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3 Std. 20 Min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2h
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2h 30min
Sernik jogurtowy
8 Std.
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15h
Sernik bananowy
7h 55min