Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g herbatników
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 700 g plastrów ananasa (z 2 puszek), pokrojonych na kawałki, odsączonych, syrop zachować, plus 2 plastry do dekoracji
- 60 - 80 g cukru
-
140
g galaretki ananasowej, w proszku, słodzonej (2 opakowania)
lub 140 g galaretki cytrynowej, w proszku, słodzonej (2 opakowania) - 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- wiórki kokosowe, ilość do posypania ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1455.2 kJ / 347.6 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 Std. 30 Min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9h 5min
Ciasto Rafaello
8 Std. 30 Min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 Std.
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 Std. 20 Min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 godz. 30 min
Mroźne ciasto kokosowe
5h 15min
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Deser bananowy
15 Min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25min