
Urządzenia i Akcesoria
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
Ozory
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
450 - 480 g ozorów wieprzowych (3 szt.), namoczonych i oczyszczonych (patrz wskazówka)
-
1700 g wody plus dodatkowa ilość do zalania ozorów
Sos chrzanowy
-
120 g majonezu
-
120 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
30 - 35 g chrzanu, tartego
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
303.5 kcal /
1270.7 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
25.9 g
Węglowodany
3.9 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska