Ozory w sosie chrzanowym na zimno

Ozory w sosie chrzanowym na zimno

4.1 35 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
6 porcji

Składniki

Ozory
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 450 - 480 g ozorów wieprzowych (3 szt.), namoczonych i oczyszczonych (patrz wskazówka)
  • 1700 g wody plus dodatkowa ilość do zalania ozorów
Sos chrzanowy
  • 120 g majonezu
  • 120 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    120 g jogurtu typu greckiego
  • 30 - 35 g chrzanu, tartego
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 303.5 kcal / 1270.7 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 3.9 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...