Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 20 g de aceite de oliva
- 200 g de gambas crudas peladas
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 50 g de chalota
- 100 g de apio en trozos
- 120 g de zanahoria en trozos
- 30 g de mantequilla
- 150 g de puerro (solo la parte blanca) en rodajas de 1 cm
- 40 g de tomate concentrado
- 3 dientes de ajo
- 600 g de agua
- 1 pastilla de caldo de pescado
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 10 g de azúcar moreno
- 100 g de patata en trozos
- 40 g de vino blanco (opcjonalnie)
- 75 g de nata
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 431.3 mg
Alternatywne przepisy
Crema de puerro con parmesano
45 Min
Crema San Germán
40 Min
Vichyssoise de aguacate con gambones
1 Std. 30 Min
Crema de zanahoria y espárragos con almendras
30 Min
Crema de zanahoria y apio con aceite de hierbas
45 Min
Crema de espárragos verdes y espinacas
40 Min
Crema de calabaza con raviolis
35 Min
Crema de espárragos verdes con piñones picantes
1 Std.
Crema de marisco
40 Min
Crema de calabaza y langostinos
45 Min
Crema de gambones
45 Min
Crema de garbanzos con lascas de bacalao
30 Min