![Shao mai di gamberi al vapore Shao mai di gamberi al vapore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5BE92DD5-6E52-44EB-828E-57774F17B85C/Derivates/0C5D5DEE-EA9C-44FB-B185-D52C47C233AC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di acqua
- 200 g di farina tipo 00
Ripieno
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 10 g di radice fresca di zenzero, pelata
- 20 g di cipollotto
- 50 g di funghi champignon, puliti e a fette
- 200 g di code di gambero fresche, sgusciate e pulite
- 100 g di filetti di merluzzo a tocchi (2-3 cm)
- 20 g di olio di sesamo o di mais
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 20 g di salsa di soia
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
- 10 - 12 di piselli freschi o surgelati
- 400 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hosomaki
2 Std.
Club Sandwich con maiale, coleslaw e salsa barbecue
5 godz.
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1h 35 phút
Ravioli 'Shao mai'
2 Std.
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1h 35 phút
Hosomaki (Modalità cuoci riso)
2 Std. 30 Min
Mini brioche al paté di petto d’anatra
22h 30min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1 Std. 5 Min
Ravioli di gamberi al vapore
1 Std. 15 Min
Salsa agrodolce cinese
15 Min
Involtini primavera
1 Std. 15 Min
Ravioli cinesi
1 Std.