Shao mai di gamberi al vapore

Shao mai di gamberi al vapore

4.5 66 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    100 g
  • di farina tipo 00
    200 g
Ripieno
  • di carota pelata e a pezzi
    50 g
  • di radice fresca di zenzero pelata
    10 g
  • di cipollotto
    20 g
  • di funghi champignon puliti e a fette
    50 g
  • di code di gambero fresche, sgusciate e pulite
    200 g
  • di filetti di merluzzo a tocchi (2-3 cm)
    100 g
  • di olio di sesamo o di mais
    20 g
  • di amido di mais (maizena)
    40 g
  • di salsa di soia
    20 g
  • di pepe bianco macinato
    2 pizzichi
Terminare la preparazione
  • di piselli freschi o surgelati
    10 - 12
  • di acqua
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 349 kcal / 1460 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...