Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 220 g di farina integrale + q.b.
- 400 g di castagne, lessate e spellate (vedere consigli)
- 100 g di mandorle pelate
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 190 g di zucchero di canna
- 3 uova
- 150 g di latte
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 bustina di zucchero vanigliato
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 1 cucchiaino di vaniglia burbon in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
1 Std. 10 Min
Composta di castagne, pere e vaniglia
35 dk
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1 Std. 40 Min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1 Std. 10 Min
Dolce al cucchiaio di mele e miglio
1 Std. 50 Min
Pane dolce con frutta secca
2 Std.
Torta di grano saraceno e lampone
1 Std. 35 Min
Torta alle mandorle e carote
1 godz. 5 min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1sa
Torta carote e mele
1sa 30 dk
Torta di fichi e nocciole
45 dk
Torta di mele, cannella e mandorle
1sa 30 dk